Speligenkänningsspel: Institutioner gör det lättare att investera i Bitcoin

Eftersom Bitcoins imponerande körning fortsätter, skulle det inte vara förvånande att se att krypto-FOMO även når institutionella investerare.

Med kryptosektorn som för närvarande rider på en våg av hausseartad känsla, vilket framgår av Immediate Edge som passerar sitt högsta värde på 19 892 dollar i början av månaden, blir kausala såväl som institutionella investerare över hela världen nu mer intresserade inom den växande sektorn.

Till exempel tillkännagav S&P Dow Jones Indices den 3 december att det är planerat att lansera flera kryptoindex , med rapporterade 550 mynt som kommer att visas nästa år

De ovan nämnda erbjudande kommer att underlättas av S & P Global i samband med CME Group och News Corp Som en del av pressmeddelande lanseringen, en talesman för S & P DJI hänvisade till Bitcoin och andra prominenta altcoins som Eter ( ETH ) och Bitcoin Cash ( BCH ) som en del av en attraktiv „framväxande tillgångsklass.“

S&P DJI rapporterade också att det kommer att gå i händer med blockchain-dataleverantören Lukka för att lansera de ovannämnda indexen. Som ett resultat anser vissa i kryptosamhället att industrin äntligen har gjort permanenta inbrott i den finansiella mainstream. Stephen Stonberg, ekonomi- och operativ chef på Bittrex Global, berättade för Cointelegraph att även om tillkännagivandet definitivt har varit ett välkommet, har mainstream-antagandet hotat:

”Detta är mer en fortsättning på en befintlig trend snarare än ett vattendrag. Genom att sätta kryptotillgångsrisk i form av en traditionell indexbaserad ETF bör detta erbjuda ytterligare åtkomstpunkter till kryptomarknaden av vanliga investerare. Detta kommer att konkurrera med de BTC-höga kostnadsprodukter som finns nu för den här publiken. ”

Douglas Borthwick, marknadschef för kryptovalutautbytet INX, gav dock en alternativ uppfattning att även om krypto verkligen gör en markering på den finansiella mainstream, har den fortfarande en lång väg att gå

Han tillade att „crypto“ inte bara handlar om „Bitcoin“ utan erbjuder så mycket mer: “ Det finns så många kategorier idag som passar under“ crypto „-paraplyet. Visst har ett permanent intryck gjorts. Men det intrycket förblir skeptiskt, i motsats till framtiden. ”

Med detta sagt visar S&P DJIs ovan nämnda drag ett tydligt åtagande från vanliga spelare att omfamna Bitcoin och andra digitala valutor. Till exempel, tidigare i månaden ökade Grayscale Bitcoin Trust i takt med sin premie , som översteg 30% -markeringen den 3 december och fungerade som en tydlig indikator på att öka den institutionella efterfrågan på krypto.