Data visar att finansieringsgraden för Bitcoin „värms upp igen“

Kedjedata för finansieringsräntor visar att handlare återigen staplar in i Bitcoin, världens största kryptovaluta efter marknadsvärde.

Finansieringsräntor är en indikator på ökad handelsaktivitet

Eviga swap-produkter gör det möjligt för handlare att låna utöver de medel de innehar – en process som kallas med hävstångseffekt – för att placera större satsningar för fler vinster samtidigt som de lägger mindre kapital på spel.

Överskottsfonderna tillhandahålls av börserna, som i sin tur tar ränta från handlare för att de har gjort det. Höga, positiva finansieringsräntor innebär att handlare är redo att betala höga belopp som ränta för att placera satsningar, medan negativa räntor betyder att börser är redo att betala näringsidkaren som lånar från dem.

”Finansieringen har börjat värmas upp igen. Inte precis februari-nivåerna men ändå ett anmärkningsvärt hopp, konstaterade Lex Moskovski, grundaren av kryptofonden Moskovski Capital, med hänvisning till Glassnode-data. „Människor blir alltmer hausse,“ tillade han.

Som tweeten visar, nådde finansieringsgraden för eviga terminsprodukter – finansiella instrument som spårar Bitcoin Evolution eller andra kryptovalutor och inte har något „utgångsdatum“ senast sett nivåer i mitten av februari, precis innan Bitcoin började satsa en högtid på över $ 58 500.

Räntorna är i genomsnitt cirka 0,06% vid presstid, eller nivåer som senast sågs den 22 februari, när Bitcoin började dumpa efter sin ATH. De nådde så högt som över 0,14% den 8 februari, korrigerat till under 0,05% före den 10 februari, innan de svävade i intervallet 0,06-0,12% för nästa vecka vid den tiden.

Fondförvaltaren säger att köp Bitcoin sjunker till $ 40.000

Medan räntorna antyder stigande prisåtgärder framåt, säger en partner vid ett Hongkongbaserat handelsföretag att ett stort fall fortfarande kan inträffa.

Annabelle Huang, en partner på Amber Group, sa i ett uttalande till CryptoSlate att medan Bitcoin verkar konsolidera över $ 50 000, var prisnivån på 40 000 $ gynnsam vid en marknadskorrigering.

”Vi noterar att 40-43k har varit favoritnivåer för att köpa det kortvariga doppet. BTC återvände 50k-nivån efter att USA godkänt stimulansräkningen och på baksidan av MicroStrategy och Meitu köpte BTC, sa hon och tillade:

„Men bekymmer från makrovärlden kring räntor och DXY har skickat aktier över hela linjen och hotar krypto igen.“

Huang uppgav att det nyligen skett en ökning av räntenivåerna från institutionella aktörer globalt, medan i Kina var det många personer med hög nätverk som också frågade om hur man skulle lägga till Bitcoin i sin portfölj.

Även kinesiska företag satsar stort. Meitu, en Hong Kong-listad fotoredigeringsapp, sa förra veckan att den plockade över $ 17 miljoner i Bitcoin och $ 22 miljoner i Ethereum och blev det första kinesiska företaget som gjorde det.

Bitcoin handlas till $ 56,419 vid presstid.