Bitcoin vindt steun bij het doorbreken van 11.000 dollar weerstand.

    • Bitcoinprijs stijgt met 0,4 procent op het moment van schrijven
    • Steady bullish momentum breekt kortstondig 11.000 dollar
    • Bollinger Bands geven ondersteuningsniveaus aan bij lagere BB-waarden
    • BTC-markt tussen 10.00 uur GMT – 11.00 uur GMT toont 40 procent retracement
    • Steady 26 graden oplopende trendlijn volhardt in $11.000

Bitcoin (BTC) opende vandaag de markten op $10.947, wat momenteel het dieptepunt van de dag is. Dit werd gevolgd door een stijging van de marktprijs, waarbij de crypto op het moment van schrijven 0,4 procent in waarde steeg. De koning van de cryptografie probeert vandaag opnieuw zijn geluk te beproeven om door de $11.000 weerstand heen te breken die zo hoog gespeculeerd is. Terwijl de bearish activiteit van begin september afneemt, vindt het bullish momentum ondersteuning, terwijl de BTC-prijs – opnieuw – probeert die ontegensprekelijk provocerende $11.000 waarde te doorbreken en de andere kant te bereiken.

Bitcoin heeft zich gestaag hersteld van de aanvankelijke daling die in september begon. Sinds dit punt heeft de BTC-prijs een bullish stijgende trendlijn vertoond terwijl het probeert het $11.000 weerstandsniveau te doorbreken. De daggrafiek (hierboven) toont 4 tot en met 10 september met het ontwikkelen van een steunniveau voor Bitcoin.

BTC-prijs bullish momentum gaat door en zit op $10.988 op de daily chart, terwijl het onverzettelijk verder gaat dan $11.000. Het steunniveau wordt gevolgd door een gestaag stijgend ABC-patroon, omdat de bullish beweging zelden onderbroken wordt door bearish momenten.

Technische indicatoren op de daily chart geven een gestage prijsontwikkeling weer die wegloopt van de lagere Bollinger Bands (BB’s) waarde van $9.618 naar de hogere BB’s waarde van $11.814. Als dit stijgende ABC-patroon doorgaat, kunnen we de Bitcoin zien breken en aan de andere kant een ondersteuningsniveau van $11.000 vinden.

De MACD-indicator blijft de Bitcoin Code-prijs laten stijgen ten opzichte van de bearish beweging van 3 september, aangezien de bullish activiteit progressief blijft.

Intraday BTC/USD vijf minuten grafiek: één uur breakdown

10:00AM GMT zag een openingsprijs van $10.964 stijgen naar $10.996 na het kortstondig breken van het $11.000 weerstandsniveau om 11:00AM GMT. Deze een uur durende klim zag een stijging van 0,5 procent in de BTC-prijs, terwijl het bullish momentum naar bearish activiteit toe afnam.

Met behulp van Fibonacci retracement toont deze vijf minuten durende grafiek aan dat de prijzen momenteel op een retracementniveau van ongeveer 40 procent zitten om 11:00 uur GMT. Het bullish momentum dat wordt weergegeven tussen 10:00 uur GMT en 11:00 uur GMT suggereert dat het retracementniveau kan afnemen als er een stijgend ABC-patroon verschijnt.

Bij het observeren van de BB’s is het duidelijk dat de prijs door de bovenste BB’s waarde van $11.030 breekt voordat deze terugvalt naar de BB’s basiswaarde van $10.980.

De MACD indicator laat een progressieve stijging zien die een lichte daling in de komende uren suggereert. Op dit punt staat de BTC-prijs op $10.996.

Intraday BTC/USD vijf minuten grafiek: volledige dagindeling

.
De bovenstaande volledige dagindeling laat steunniveaus zien die zich gedurende de dag ontwikkelen en stijgende ABC-patronen die met een bullish momentum verschijnen. De BTC-prijs gaat verder in de richting van $11.000, en ondanks het feit dat de prijs bearish pushback ontvangt, gaat de waarde nog steeds verder met bullish activiteit. Deze grafiek suggereert dat er tegen het einde van de dag steunniveaus boven de $11.000 zouden kunnen worden gezien.

De stijgende trend van de BB’s wijst op een voortdurende overschrijding van de bovenste BB-waarde en de ontwikkeling van de BTC-prijs. De steunniveaus kunnen worden gevonden bij lagere BBs waardepunten op drie duidelijke punten die de tendens van BTC-prijsopwaartse tendens naar hogere BB-niveaus benadrukken.

De MACD-indicator geeft gestage golven van stijgende activiteit aan in de richting van en voorbij het $11.000 weerstandsniveau. Lagere golven eerder op de dag tonen slechts een lichte neerwaartse activiteit op de BTC-prijs en het gestaag stijgende bullish momentum is duidelijk.

De stijgende trendlijn toont een stijging van 26 graden in de BTC-prijs van 06:00 uur GMT tot 11:00 uur GMT.

Ondanks alle bullish momentum blijft de bezorgdheid bestaan dat de afwijzing van de BTC-prijs op $11.000 in het verschiet ligt.