Bitcoin kan in 2020 nog steeds de hoogtepunten van de tijd bereiken.

Onlangs heeft de Bitcoin-prijs bijna $14.000 bereikt, voortbouwend op de bullish opwinding voor crypto in de afgelopen weken. Terwijl de prijs in 2018 bijna $20.000 was, zijn er de laatste weken veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de prijs weer boven het hoogste niveau van de tijd kunnen brengen.

Dit artikel zal het potentieel van Bitcoin om dat te doen analyseren.

Geld is in Bitcoin gestoken

Bitcoin heeft tot nu toe een belangrijk 2020 gehad. Het netwerk heeft in mei zijn geplande halvering ondergaan, waardoor de beloningen gehalveerd zijn en de asset schaarser is geworden. Velen verwachten dat dit scenario in de loop van de tijd in waarde zal toenemen.

Meer recentelijk kondigde de betalingsgigant PayPal aan dat het zijn gebruikers nu toestaat om cryptocurrencies te kopen en te verkopen op zijn platform, waaronder Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash. De populaire Bitcoin-belegger Mike Novogratz merkte dit nieuws op als

„het grootste nieuws van het jaar in crypto.“ Alle banken zullen nu in een race zijn om crypto te bedienen. We hebben de rubicon mensen overgestoken. Spannende dag.

Dit nieuws steeg de prijs van Bitcoin, met een waarde van meer dan 13.000 dollar voor de eerste keer in een tijdje. Vanaf dit moment blijft de prijs stabiel boven die grens, wat duidt op een mogelijke grotere rally naarmate de tijd vordert. Maar dat hoeven we niet aan pure speculatie over te laten.

PlanB is een top cryptocurrency analist en oprichter van het Bitcoin stock-to-flow model. Dit model zet de schaarste van Bitcoin af tegen de huidige circulatie en voorspelt de prijs ervan naarmate het actief zeldzamer wordt. De analist tweette in september dat de prijs van Bitcoin het model op de voet volgt. Als dit zo doorgaat, wijst zijn model in de richting van een crypto-prijsvoorspelling van ten minste een $20.000 Bitcoin aan het eind van het jaar.

Het Crypto Research Report – een gerenommeerde studie van een groep experts – voorspelde een prijs van $19.000 Bitcoin aan het eind van het jaar. Dit is de reden dat Bitcoin „nog steeds aan het begin van de adoptiecurve staat“, en dat het zal stijgen als het de markt penetreert.

De institutionele interesse neemt ook toe, met analytische groep Skew die alleen al medio oktober 1500 extra termijncontracten opende. Deze contracten werden ook geopend op CME Group, waardoor het de op één na grootste Bitcoin-futuresbeurs op de markt is. Futures zijn een fantastische voorspelling van de potentiële prestaties van Bitcoin, en de meeste worden gekocht met institutioneel geld.

Het is belangrijk om rekening te houden met de ontwikkelingen in de ruimte. Technologische verbeteringen zijn de basis die ervoor zorgen dat Bitcoin voorbij de eerste speculaties blijft gaan. Wie kan deze beter financieren dan de grote bedrijven?

Crypto Company Acquisitions Are Rising

Bovenop PayPal, dat cryptocurrency portemonnees introduceert, is de betalingsgroep naar verluidt geïnteresseerd in het kopen van BitGo, een Bitcoin-bewaarder die het bedrijf zou kunnen gebruiken om zijn technische aanbod te verbeteren. Ervan uitgaande dat PayPal hen en andere crypto-bedrijven overneemt, zou het grote publiek hun interesse in de ruimte kunnen vergroten en de prijs kunnen opdrijven. Als u zich afvraagt hoe u geld kunt verdienen met Bitcoin, dan is dit het moment om te leren.

Betekenen deze investeringen een $20.000 Bitcoin voor het einde van 2020? Het is mogelijk, gezien het feit dat de prijs van de activa een geschiedenis heeft van snelle stijgingen. De vraag is echter niet of, maar wanneer. Zelfs als de Bitcoin in 2020 geen $20.000 raakt, kan het de komende jaren gebeuren. Als bedrijven en institutionele beleggers geld blijven inleveren, zal het fundament van het activum verstevigen en zal de waarde ervan blijven stijgen.